lørdag 19. januar 2019

Årsmelding 2018

Toten Gjeterhundlag (TGL) sin arbeidsoppgave er å fremme gjeterhund som et viktig arebeidsredskap for våre medlemmer, og bidra til å opprettholde/heve nivået på førere og hunder på konkurranseplan. Vi håper vi har utført denne arbeidsoppgaven godt dette året i regi av alle gjeterhundtreningene som er blitt holdt, prøver og alle sammenkomster, som også er med på ¨å bidra til det gode miljøet vi allerede har.

Styret gjennom året:
Leder: Jane Aaslund
Sekretær: Kasia Treholt
Kassere: Nina Rasmussen
Styremedlemmer: Sonja Heimdal, Margit Hjartnes
Vara: Dag Morten Gjestrumbakken
Valgkomite: Per Gihle og Tor Geir Ulstein

Antall betalende medlemmer: 40
Medlemskontingent: 200 kr

Styret har hatt tre styremøter i løpet av året. Det meste av arbeidet har i hovedsak bestått av administrative oppgaver i samsvar med det som har blitt arrangert. Styret har gjort mye dette året, men kunne blitt flinkere til å avholde styremøter eller telefonmøter.

TGL har vært flinke til å holde fellestreninger igang gjennom året selv om det ble en vanskelig sommer. Til alle som har bidratt og møtt opp, godt jobba - og tusen takk! Vi håper og sater imidlertid på at vi i nytt år kunne bli enda flinkere til å holde fellestreninger, og at flere kan bidra med sau og område.

I mars avholdt vi åpen dag hos Egle Morstad. Dettew ble en kjempesuksess med meget godt oppmøte av både store og små, og firbeinte. Nortura sponset grillpølser, og mange i laget bakte kaker som ble servert. Dagens formål var å fremme gjeterhundlaget, og å senke terskelen for nye rekrutter.

Sommerkurs med Alexander Strøm ble avholdt hos Sonja Heimdal. Dette kurset var i hovedsak et kurs for nybegynnere, og da mest for våre nye medlemmer. Kurset ga v mersmak til flere og vi anser kurset som vellykket på grunn av økt medlemstall og ikke minst fir gjeterhund og trening. Vi regner med å få arrangert ihvertfall ett kurs med instruktør på¨det nye året, sa også for de som er viderekommende og trenger hjelp med et bestemt problem, finpussing til prøve, utvikling eller bare oppfriskning.

I august hadde vi en dag uten gjeterhund. Da var vi i Snertingdal på Elvedalen Gocart med sosial samvær hos Jane Aaslund på kvelden. Slike tiltak syns vi er viktig for fellesskapet, at vi kan møtes utenfor banen.

Av prøver har vi avholdt både klasse 1,2 og 3 med god deltagelse i alle klasser. I klasse 1 var det 12, klasse 2 var det 8 og i klasse 3 var det 17 som deltok.

Godkjente prøver kl.1
Egle Morstad med Spy  - vandrepokal for beste hund under 3 år (Toten)
Kasia Treholt med Marco (Toten)
Steffen Pettersen med Smash (Toten)
Sonja Heimdal med Tess (Svatsum)
Geir Løkken med Cess (Vinner av kl.1 på Svatsum)
Dana Dijkman med Elly (Øvre Eiker)
Eglre Morstad med Lyn (Eiker)
Egle Morstad med Cass (Eiker)
Anne Granerud med Bea (Fåvang)

Godkjente prøver kl.2
Egle Morstad med Spy (Øvre Eiker)
Tor Geir Ulstein med Nelly (Svatsum)
Geir Løkken med Cess (vinner av kl.2 på Toten)

Godkjente prøver kl.3
Jane Aaslund med Scott (Øvre Eiker)
Egle Morstad med Lad (Toten)
Tor Geir Ulstein med Nelly (Vinner av kl.3 på Toten)

Klubbmesterskapet 2018 ble arrangert på Toten dette året. Vi følte er stort ansvar og ikke minst press for å gjennomføre et flott arrangement - med liten erfaring for å holde prøver. Oppgavewr ble utdelt og mange deltok på dugnader, og vi fikk tross for liten erfaring, til et kjempeflott arrangement og vi har tatt med oss mye kunnskap og erfaring videre.
TGL ble klubbmestere med 482 poeng. Laget besto av Egle med Spy, Geir med Cess, Jane med Scott, Elin med Theo og KAsia med Aquila.
Alle lag fra Oppland gjeterhundlag deltok, bortsett fra Hadeland.

Årets julebord ble avholdt på Biri travbane dette året. Det ble julebufè og hyggelig stemning.

Vi takker for året som har gått til alle medlemmer og deres firbeite, og til alle andre som har bidratt. Nye mål er satt for 2019 og vi håper det blir minst et like bra år.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar